Thursday, March 24, 2011

No title. . .

Hahaha, lame benor xupdate blog. .
Dulu rajin le jugak, skang ni hampeh. Camtu la jugak, xde perubahan, xde yg menarik. Tapi aku cukup suke bace blog orang lain, best je tengok kehidupan orang lain. Memang btol orang kate, hidup ni penuh warna-warni. Penuh dugaan dan cabaran. So, mudah-mudahan aku akan dapat tempuhi segalanya untuk tahun 2011 ni. Ya Allah, bukakanla jalan yang luas untuk ku, permudahkanlah urusanku dengan pwrtunjuk- Mu. Amin ya Allah. . .
Published with Blogger-droid v1.6.8

Sunday, February 13, 2011

Galaxy Tab

Hahaha..
cam x caye je aku dah pakai galaxy tab..
seblom ni x penah terpikir pon nak pakai..
abes2 n8 je kot (erk..)...
pape pon, jom mangharungi arus permodenan...

(pic akan di uploud later...) hehehe

Wednesday, May 19, 2010

Wedding Ceremony

Errmm... Nak citer pe ek??? Ha, Sabtu lepas (15 Mei 2010), aku temankan Eikin, mak dan adik2 dia gi wedding sepupu Eikin kat USJ. Aku pe lagi, on je. Leh try skill amek gambar wedding. Hehehe... 1st experiment aku. So, bagi aku ok la. Tapi bagi yang pro mesti cakap "Ko kene improve lagi pis...". Hehehe... Insya'Allah... Pelan2 kayuh... So, pe yang aku nak kongsikan, wedding ni memang dahsyat.. Majlis orang kaye la katekan... (bukan nak kerek tau!!!). Dalam hati, bile la aku nak merasa majlis wedding camni. Huhuhu~~ Kat bawah ni aku kongsikan sikit pic yang aku snap mase kenduri kahwin tu... Tapi sayang, tak dapat snap pic pengantin. Yela, lambat sangat sampainye... Kitorang sumer dah tak larat nak tunggu. Pe lagi, cabutla balik. Tapi kitorang singgah Muzium Negara jap. Nak tengok Pameran Keranda... hehehe....

Selamat Pengantin Baru Mazlin & Firdaus.

Aku just makan nasi putih dengan lauk rendang daging, kambing bakar & sate ayam je...

Eikin dengan sepupu dia, Ila. Ngumpat ape la tu. Aku malas nak amek port. Baik aku amek gambar... huhuhu...

Eikin, Alang & Adik.

Entah tengok apela makcik tudung purple tu... hehehe...

Cube teka bikes sape kat belakang tu?? Tu la bikes Menteri Pertahanan - Datuk Ahmad Zahid Hamidi.
Kalau nak tengok full album, klink kat sini.








Friday, May 14, 2010

Photobucket

          Tengah dok sibuk google (coz tak leh tido!!!), aku terjumpa website ni. Name website ni Photobucket. Mungkin ade yang dah tau, tapi aku baru je tau... (ape yang aku merapu ni???). Ni kes mamai la ni. Waa.. tak leh tido... So kepada yang tak tau lagi, selain korang leh upload pic pastu share kat kawan2 (untuk dapatkan link), Photobucket ni gak leh digunakan untuk edit pic (betolkan kalau aku salah ek!). Kire ok la, kalau nak lagi best pakai je Adobe Photoshop. Btol tak?? Syok gak nak edit2 gambar. Sampai leka aku dok mengadap benda alah ni. Ade macam2 effect yang korang leh gunakan. Contohnye cam "Color Splash", "Blur Edges", "Blue Print", "Neon", "Greyscale", etc. Nak tau lagi, korang leh klik kat link ni!!! http://photobucket.com/

Ni websitenye. Menu untuk edit pic korang.
Hasilnye... Cun x?? Ok la tu... Yang ni aku gune kan "Color Splash".

Thursday, May 13, 2010

Test Kamera Baru!!!

          Kerek tak title kat atas tu??? Hehehe... Saje je... Biar rase berkobar2 skit nak post. Huhuhu~~~ Petang semalam tangan ni asyik gatak je nak snap pic. Yela, asyik2 dok belek je kamera ni, bile nak test nye?? Asyik snap pic kucing kat umah je. Bile boring, snap pic anjing jiran sebelah. Tu je la keje aku. Pe lagi, kol Eikin, ajak pi Putrajaya pas dia abis keje. Dia pe lagi, on je. yela, jalan kan. Hahaha... So, ni la hasilnye. Tak brape pandai lagi. Masih lagi dalam proses blajar. Jangan kutuk ek.. Cian kat aku nih...